Monday, February 20, 2017

My dUCk Planner

dUCk Planner 2016

I always love filofax, planner, diary or any sort of notebooks since school. I used to stole my parents notebook (free from insurance, workplace etc) and asked for their old filofax for me to keep. I remember saw my colleague received a handmade notebook from her senior and I droll over that little black book haha. It's super thick I think it's about 2 inch of rings binded book consist of colored paper, hand drawn lines and some positive quotes.

I did made a similar notebook for myself. Bought loads of color paper and I start cutting old magazine for some images and fonts collage. The notebook full of bus tickets, movie tickets, lyrics, post-it and whatsnot. Hm, I wonder where did I put that book.

Anyway, I stop buying notebook after left high school and start to collect free notebooks but never use it when I start working. I have stack of unused free planners in my drawer and gave away to my little nieces for them to doodles.

Almost at the end of 2015, dUCk launch their planner for the first time and I didn't bother to buy it. It didn't caught my attention because the planner are case wrap and the cover colors are pale. A few minutes before clock struck midnight of new year, I browse fashionvalet website and saw the planners are still available in last 2 colors. Out of boredom, I bought one in Blush (Pink).

That's how I start to write in journal again. 

dUCk Planner 2017

And this year, I'm more into bullet journal (blame it to pinterest haha) which require more writing, hand drawn layouts, diy trackers and doodles.

I hope I will continue writing in journal and keep my life more organize with this new addiction.

---
Nad

Friday, January 13, 2017

Hand Lettering : Surah Al An'am Ayat 162

Surah Al An'Am Ayat 162


Verily my prayer, my sacrifice, my living and my dying are for Allah Lord of the worlds

Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku, hanyalah untuk Allah, tuhan semesta alam


---
Nad

Monday, January 9, 2017

5 DIY Projek Untuk 2017

Azam 2017 untuk Snuggland

Selalu azam tahun baru panjang menjela-jela kan tapi this year pendek je list dia. Simple sebab ni azam specially untuk Snuggland. Projek DIY untuk menjadikan Snuggland is more homey than just a house. Gittew haha

Here's a little plan for my little home

1. Buat concrete pot untuk tanaman kecil dalam rumah
2. Labelkan jar kaca untuk simpan makanan kering
3. Mewarnakan segala senduk dan sudip
4. Tanam herbs dalam pasu kecil & letak kat dapur
5. Buat jam dinding




Friday, January 6, 2017

Hand Lettering : Surah Ibrahim Ayat 42

Surah Ibrahim Ayat 42


Do not think that Allah is unaware of what the unjust people do. He only delay them for a Day when eyes will stare [in horror]

Janganlah engkau menyaka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang - orang yang zalim, sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya yang terbeliak kaku pandangan mereka (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)


---
Nad

Sunday, January 1, 2017

Two Thousand Seventeen


Wishing you beautiful moments, treasured memories and all the blessings a heart can know. May all of us never lose hope because possibilities are endless and miracles dwell in the invisible. 


HAPPY NEW YEAR 2017!


-----
Nad

Thursday, December 29, 2016

Curtains Up


Like finally.

Selepas 7 bulan rumah siap pasang grill, akhirnya Snuggland berlangsir jua haha. Yeah, slow sikit progress Snuggland ni sebab kitorang punya konsep 'Ada duit buat, takde duit duduk diam diam'. Almaklumlah, banyak nau benda lain nak kena cover, since kitorang pun tak rushing nak masuk rumah, kita buat la slow slow je.

Ni first time kitorang tempah curtains. Selalu beli dah siap kat Jusco, Kaison or Mr. DIY je tapi sebab tingkap rumah ni tinggi sikit terpaksa la tempah. Beli dah siap tak cukup panjang, senteng aje rupanya haha.

Last week few days after pay day, I ajak S untuk survey curtains untuk living hall and master bedroom. Survey, bukan nak beli haha. Lepas kerja, kitorang pegi area Kota Fesyen sebab area tu memang syurga kedai langsir and sampai je sana ternampak one big signage "CLOSING DOWN CLEARANCE SALE" Bagai orang mengantuk disorongkan bantal, laju je kitorang masuk Akita Textile ni. Kedai depan sekali kat KF3, facing Bunga Raya Textile. Tapi sebab kitorang ni zero experience nak tempah curtains, kitorang still pegi jengah kedai sebelah sebelah untuk survey harga.


Terpikat dengan material and design curtains kedai sebelah but luck is not on our side. Curtain ada sekeping je, lagi sekeping dah kena beli haha. Sabar je laa. Jalan lagi kedai sebelah. Terpikat dengan Matte Satin and harga pun affordable tapi bila dah discuss pasal berapa meter nak kena beli, sales assistant tu cakap kena beli 12m hahaha terkejut makcik! 

Jalan lagi pegi kedai sebelah, terjumpa kedai pakcik Zainudin. Kebetulan S kenal Pakcik Zainudin ni, so terus kitorang discuss pasal curtains. Tanya pakcik harga curtain rod dan railing skali. Siap compare harga dengan kedai sebelah sebelah lagi, harga pakcik memang lagi murah. Laju je kitorang setuju hehe. Ding dong ding dong ding dong. Pakcik suruh kitorang pegi balik kedai yang buat clearance sale tadi, beli kain (sebab harga murah gila) pastu hantar kat dia untuk jahit.

So semalam, Pakcik Zainudin (and wife) datang rumah pasang curtains. Loving couple ni buat kerja laju gila. In 1 hour, semua settle. Kerja kemas, bersih dan teliti. Rumah pun tak bersepah dengan habuk drill.


Lepas ni kalau nak buat curtains lagi, confirm buat dengan Pakcik Zainudin. Service 5 star!


Alamat :
Kedai Kain Nesa Cotton House
No. 23, Jalan KF3, Kota Fesyen
75450 Ayer Keroh, Melaka
012-626 0434
06-234 7251


---
Nad

Thursday, July 14, 2016

Inspirations : Open Shelves Kitchen

I know my kitchen are totally far from this inspiration compilations below but a girl can always dream right? Hahaha. After few discussions, we both decided to go with open shelves kitchen until we bored or when our saving account are sufficient enough for a new kitchen cabinet :p

An open shelves kitchen are cost effective compare to kitchen cabinet but it also means someone need to do regular cleaning, wiping and organizing shelves every other week (or day!) haha. Oh boy!

Habuk, minyak, spider webs, tahi cicak hahahahahadoiii

*nanti la fikir*

So, in the meantime, just let me day dream this beautiful and neat kitchen.








All photos are from Google Images

---
Nad